۱۰ خرداد ۱۳۸۵

فراخوان سازمان ادوار تحکیم

تهدید عبدالله مومنی سخنگوی سازمان دانش آموختگان ایران و محاصره دفتر سازمان ادوار تحکیم
ايران ما - سازمان ادوار تحکیم اعضای شورای مرکزی خود را به جلسه اضطراری فراخواند .
به گزارش ادوار نیوز عبدالله مومنی عضو شورای مرکزی و سخنگوی سازمان دانش آموختگان ایران ( ادوار تحکیم ) از سوی نیروهای لباس شخصی امنیتی مورد تهدید قرار گرفت .
به گزارش روابط عمومی سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی ، یک اتومیبل پژوی 206صبح امروز (چهارشنبه) هنگام خروج آقای عبدالله مومنی از منزل ایشان را تحت تعقیب قرار داده (و در حالی که گویا از مسیر ایشان اطلاع داشته اند ) وی را تا محل ساختمان سازمان ادوار تحکیم تعقیب می نمایند .
این گزارش می افزاید با ورود آقای مومنی به محل دفتر سازمان ، اطراف ساختمان سازمان ادوار تحکیم واقع در میدان عشرت آباد تهران با حضور گسترده نیروهای امنیتی محاصره شد .
با گذشت حدود یک ساعت از محاصره ساختمان سازمان ، نیروهای امنیتی ضمن تماس با گوشی همراه آقای مومنی ایشان را تهدید کرده و به وی گفتند که به محض خروج از محل سازمان او را دستگیر خواهند کرد و تعقیب صبح امروز حاوی یک پیام برای ایشان بوده است .
پس از این تماس تهدید آمیز حاضرین در محل سازمان ادوار تحکیم ضمن اطلاع به پلیس 110 خواستار رسیدگی به این موضوع شدند .
در همین حال سازمان ادوار تحکیم اعضای شورای مرکزی و سایر ارکان خود را جهت حضور در جلسه اضطراری به منظور رسیدگی به این موضوع فراخوانده است

۶ خرداد ۱۳۸۵

اين صداي فرزندان ملت است

بيانيه شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت درپیرامون حوادث اخیر در دانشگا ههای کشور
شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت درپیرامون حوادث اخیر در دانشگا ههای کشور بيانيه اي به شرح ذيل منتشر كرده است :
ازابتدا معلوم بود که انتصاب فردی فاقد صلاحیت به عنوان وزیر علوم، مجموعه دانشگاهی کشور را دچار بحران خواهد نمود. انتصاب روسای دانشگاهها بدون توجه به رای اعضای هیات علمی ، بی تدبیری روسای انتصابی در اداراه امورات دانشگاهها ، اخراج اساتید نمونه ، اخراج دانشجویان ، ایجاد هراس از برپایی انقلاب فرهنگی دوم ، گسترش احضار دانشجویان به کمیته های انضباطی ، لغواردوهای دانشجویی به بهانه اختلاط دختر وپسر ، عدم صدور مجوز برگزاری مراسم های سیاسی و فرهنگی ، کاهش امکانات رفاهی ، کاهش بودجه پژوهشی ، بخش نا قابلی از تحفه ی وزیری است که با فروتنی نشان ممتاز سرسپردگی به استبداد و سرکوب دانشگاه را از آن خویش ساخته است . مجموعه این اقدامات در روزهای گذشته باعث بروز اعتراضاتی در دانشگاههای مختلف شد که در مورد آنها توجه به نکات زیر ضروری است.
1- در دانشگاه تهران اعتراض دانشجویان از زمان انتصاب آیت ا..عمید زنجانی به ریاست دانشگاه آغاز گردید.انتصاب فردی فاقد مدرک دانشگاهی بزرگتیرین خیانت به قدیمی ترین و بزرگ ترین دانشگاه تهران بود. درسایه سوء تدبیر این فرد فاقد صلاحیت وضعیت این دانشگاه هر روز وخیم تر می گردد.اعمال محدودیتهای فراوان برای فعالیتهای سیاسی و فرهنگی ،کاهش کیفیت امکانات رفاهی و دخالت در امر تشکلهای دانشجویی در کنار انتصاب افراد فاقد صلاحیت به عنوان رئوسای دانشکدهای گوناگون از جمله اقدامات این آیت ا..می باشد.در روزهای گذشته این بی تدبیری به اوج رسید . احضار همزمان 19نفر به کمیته انضباطی در کنار افت کیفیت امکانات رفاهی اوضاع رابسیار آشفته نمود. مسئولین دانشگاه برای جلوگیری از هرگونه اعتراضی حمایت بی دریغ خود از طیف سنتی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران گسترش دادند تا جایی که رسانه ها را تهدید نمودند اگر خبری بر علیه این طیف انتشار دهند با برخورد قضایی مواجه خواهند گردید.اما اعتراضات زمانی به اوج رسید که مجوز چندین برنامه لغو گردید و آیت ا.. دستور بازنشستگی چندین تن از اساتید مجرب دانشکده حقوق را صادر نمود.مجموعه این اقدامات اعتراضات پیاپی دانشجویان را به دنبال داشت تا درنهایت به اعتراضات در کوی دانشگاه تهران انجامید. اعتراضاتی که بار دیگربا تعرض نیروهای امنیتی ولباس شخصی به کوی دانشگاه تهران پاسخ داده شد و لکه ننگ دیگری را برای طرفداران استبداد رقم زد . در کنار تمامی این اقدامات نسجنجیده اعضا طیف سنتی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران که اکنون با حمایت غیر قانونی مسئولین به نام این تشکل فعالیت می نمایند در خیانتی آشکار به دانشجویان و همکاری کامل باسرکوبگران ، دانشجویان ومعترضین را گروهی آشوب طلب می نامند ، اقدامی که حتی بسیج دانشجویی نیز انجام نداده است.
2- در دانشگاه امیر کبیر اعتراضات هنگامی اوج گرفت که مسئولین نهاد رهبری کوشیدند در انتخابات انجمن اسلامی دخالت نمایند و این تشکل مستقل دانشجویی را به بله قربانگوی خویش بدل نمایند . آرزویی که سالهاست در می پرورانند و هرگز نیز تعبیر نخواهد گشت .ازسوی دیگر در این میان عناصر وابسته تحکیم شیراز نیز می کوشند از آب گل آلود ماهی بگیرند به این امید واهی که شاید در دولت مهرورزی بتوانند انجمنهای اسلامی را در دست بگیرند ، که خوشبختانه با هوشیاری دانشجویان به شکست انجامیده است.
3- در روزهای گذشته اعتراضاتی نیز دردیگر دانشگاهای کشوربه علت توهین به مردم آذری زبان صورت گرفته است . مسئولین کج اندیش با نگاه امنیتی خویش درحالی که عاجز از درک آن هستند می کوشند این اعتراضات را آشوب جلوه دهند ، لذا چون گذشته راه سرکوب معترضان را در پیش گرفته اند و بی آنکه به دنبال پایان بخشیدن به تبعیضهای نا روا باشند شعار وحدت همه با من سر می دهند.
4- در این میان مسولین دانشکاها و رئوسای نیروی انتظامی تلاش می کنند تا با فرافکنی ، از زیر بار مسئولیت شانه خالی نمایند.و به مانند همیشه دانشجویان را گروهی اراذل و اوباش نامند، شیوه ای که همواره برای توجیه عدم پاسخکویی مسئولین وسرپوش نهادن بر بی کفایتی آنها مورد استفاده قرار می گیرد.در مجموع آنچه ریشه بسیاری از این اعتراضات است تلاش مسئولین برای تهدید آزادی های مدنی وقانونی است . تلاشی که سالهاست ادامه دارد ودانشجویان نشان داده اند که هیچگاه تسلیم این فشارها نخواهند شد.در پایان دفتر تحکیم وحدت با دعوت همگان به تمکین بر منافع ملی واقعی ایران زمین و توجه به ریشه های استبداد تاریخی گریبان گیر ما ، ضمن پاسداشت اعتراضات مدنی مردمی- دانشجویی بار دیگر اعلام می دارد تلاش آگاهانه برای استقرار «صلح در جهان و دموکراسی در ایران» تنها راه رهایی است. همچنین به مسولین امر هشدار می دهیم که ادامه روند سرکوب اعتراضات مدنی مردمی- دانشجویی چیزی جز هرج و مرج وآشوب برای میهن و ملت به دنبال نخواهد داشت . پس بشنوید که این صدای فرزندان ملت است .
به امید سرافرازی میهن و ملتدفتر تحکیم وحدتخرداد 1385
آخرين واکنش ها به نا آرامی های اخير دانشجويی كشور
در حالی که به نظر می رسد در پی دست کم يک هفته نا آرامی و درگيری در دانشگاه های مختلف ايران، شرايط آرام شده ، محمود سالارکيا، معاون دادستان تهران گفته است در جريان نا آرامی های اخير کوی دانشگاه تهران، شش تن بازداشت شده اند که هيچ يک از آنها دانشجو نيستند.وی به خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا گفت که در اين حادثه، نيروی انتظامی با مدارا رفتار کرد و به هيچ وجه قصد برخورد تند با دانشجويان را نداشت.
به گفته سالارکيا، کسانی که در اين حادثه از سوی نيروی انتظامی بازداشت شده اند، افرادی بودند که به گفه وی اخلال ايجاد کردند، اموال دولتی را تخريب و با سنگ پرانی ماموران را زخمی کردند.
معاون دادستان تهران در حالی از بازداشت شش تن سخن گفته که محمد تورنگ، رييس مرکز اطلاع رسانی نيروی انتظامی تهران بزرگ، به خبرگزاری کار ايران، ايلنا گفته است که در تجمعات روزهای گذشته کوی دانشگاه تهران، 8 نفر توسط پليس دستگير شده اند.
وی از بازداشت شدگان به عنوان "دانشجو نما" نام برده و افزوده اين افراد هم اکنون در بازداشت نيروی انتظامی هستند و در روزهای آينده به وضعيت آنان رسيدگی خواهد شد.
در روزهای اخير، علاوه بر کوی دانشگاه تهران، دانشگاه های صنعتی امير کبير، خواجه نصير، علامه طباطبايی و چند دانشگاه در تبريز، اروميه، زنجان و شهرهای ديگر صحنه ناآرامی و درگيری بوده اند.
در پی اين درگيری ها، انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه صنعتی شريف با انتشار بيانيه ای، با تاکيد بر اينکه جو دانشگاه ها روز به روز امنيتی تر می شود، سخن از آن گفت که:" سرکوب به عريان ترين شکل ممکن در پيش گرفته شده و در يک کلام، ارتجاع کمر به نابودی دانشگاه بسته است."
در اين بيانيه، ضمن اعلام حمايت از دانشجويان معترض در ديگر دانشگاه ها، گفته شده:"حکومت جمهوری اسلامی بايد توجه کند که ديگر نمی تواند با عوام فريبی از طريق رسانه های حکومتی، خواسته های کاذب و خودساخته را به جای خواسته های حقيقی به مردم تحميل کند."
در همين حال، انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه صنعتی اميرکبير نيز با انتشار بيانيه ای درباره وقايع و در گيری های روزهای اخير در اين دانشگاه، تاکيد کرده که: "آنچه بيش از پيش در به تشنج کشيدن فضای دانشگاه موثر بوده و هست، دخالت هدفمند و افسار گسيخته نهادهای حکومتی تحميل شده به دانشگاه و در راس آن، نهاد نمايندگی رهبری است."
در بيانيه انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه صنعتی امير کبير همچنين از عملکرد آنچه تشکل های شبه نظامی و غير دانشگاهی در محيط های دانشگاهی خوانده شده، و مشکلات صنفی موجود در دانشگاه به شدت انتقاد شده است.
همزمان با اين تحولات، مصطفی پهلوانی، دبير تشکيلات انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه های بوعلی سينا و علوم پزشکی همدان، از احضار پنج عضو اين انجمن به کميته انضباطی خبر داده و در عين حال هشدار داده است که اين انجمن در مقابل موج جديد برخورد با اعضای خود موضع گيری خواهد کرد و اين موضع گيری مثل گذشته ملايم نخواهد بود.
خبرگزاری کار ايران نيز گزارش داده که يک دانشجوی دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب به نام سلمان سيما از سوی کميته انضباطی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد، به يک ترم تعليق از تحصيل و يک ترم تبعيد به واحد کرج محکوم شده است.
وی مدير مسئول نشريه دانشجويی "سخن تازه" که توقيف شده و از اعضای هيئت موسس انجمن اسلامی دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب است.
اعمال سانسور بی سابقه نسبت به اعتراضات سراسری دانشگاه ها
اخبار مربوط به نا ارامیها و درگیریهای هفته اخیر دانشگاههای کشور بنا به دستور مقامات امنیتی سانسور شد.
در اقدامی کم سابقه خبرگزاریهای ایسنا و ایرنا تمامی اخبار و گزارشهای تصویری از تجمعات و اعتراضات دانشجویی در کوی دانشگاه ،دانشگاههای تهران و پلی تکنیک را از صفحات سایت خود حذف کردند. گفته می شود انعکاس شعارهای سر داده شده در کوی دانشگاه و تجمع دانشگاه تهران و علی الخصوص اشاره به شعار مرگ بر استبداد و مرگ بر دیکتاتور در این اخبار از جمله دلایل حذف ان بوده است. بازتاب گسترده حمله دانشجویان دانشگاه امیر کبیر به دفتر نهاد رهبری در این دانشگاه و انتشار عکسهایی از این حادثه از سوی خبرگزاری ایسنا نی باعث فشار شدید بر این خبرگزاری برای حذف اخبار خود بوده است.
روز پنجشنبه و در پی دو روز نا ارامی و التهاب دانشگاه تهران و خوابگاه این دانشگاه در امیر آباد روز آرامی را سپری کردند.
همچنین به گزارش ادوار نيوزخبر دیگر اینکه شایعه بازداشت و یا ربوده شدن برخی فعالان دانشجویی از سوی نهادهای امنیتی در روز پنجشنبه از سوی منابع موثق تکذیب شد
.

۲۴ اردیبهشت ۱۳۸۵

از انقلاب تا اصلاحات


ايران ما - روزنامه هرالد تريبيون بين المللی، در شماره اخير خود مقاله ای دارد تحت عنوان 'در ایران، از انقلاب تا اصلاحات' که در آن مايکل اسلکمن خبرنگار اين روزنامه در گفتگو با عباس عبدی، روزنامه نگار ايرانی نگاهی به شرايط سياسی، اجتماعی ايران انداخته است.
نويسنده ابتدا با اشاره به پيشينه عباس عبدی می نويسد که زمانی که وی مرد جوانی بود تصور می کرد بايد شاه ايران سرنگون شود و ايالات متحده آمريکا بخاطر پشتيبانی از دولت شاه تنبيه گردد. به اين ترتيب بود که او در طراحی و اجرای عمليات اشغال سفارت آمريکا و گروگانگيری ۵۲ آمريکايی که ۴۴۴ روز به طول انجاميد شرکت کرد.
سالها بعد، او به اين فکر افتاد که دولت ايران بايد بيشتر پاسخگوی مردم باشد و به همين جهت به شکل گيری جريان اصلاحات کمک کرد که حاصلش پيروزی محمد خاتمی در دو دوره انتخابات رياست جمهوری و پرورش اين اميد بود که آزادی های اجتماعی و سياسی بيشتری به دست خواهد آمد. اينک، در حالی که ايران و غرب بر سر برنامه اتمی ايران دعوا دارند و محافظه کاران ايدئولوژيک همه بخش های حکومت را در دست گرفته اند، آقای عبدی کشوری در مقابل خود می بيند که سرمست از وفور نفت به سوی "فروپاشی اجتماعی" پيش می رود.
آقای اسلکمن معتقد است، هر دو جسارت تاريخی عبدی در کمک به تشکيل جمهوری اسلامی و شکل دهی به جريان اصلاحات، به تشخيص خود او يا پايان يافته يا به فراموشی سپرده می شود.
عباس عبدی در مورد وضع دولت می گويد: "الان اين وضعيت بيشتر شبيه وضع اتحاد جماهير شوروی قبل از فروپاشی کمونيسم است. سيستم فعلی در ايران غيرقابل انعطاف است و ديگر کارايی ندارد."
او در مورد جريان اصلاحات می گويد: "وجود ندارد."
به عقيده نويسنده مقاله زندگينامه آقای عبدی مسير تکامل جمهوری اسلامی را نشان می دهد. او بعنوان رهبر گروه دانشجويان گروگان گير، بعنوان يک مقام رسمی در اوايل انقلاب، بعنوان يک نويسنده اصلاح طلب که حکومت را آغشته به فساد و جدا شده از مردم می بيند، بعنوان يک خوشبين که روند دمکراسی را ترويج می کند، و به عنوان يک زندانی که توسط کسانی که تکامل او را چالش و خطر تلقی می کنند دستگير شده، سوار موج انقلاب بوده است.
به باور آقای اسلکمن، عباس عبدی اينک تنهاست. او مخالف کسانی است که قدرت را در دست دارند و به صراحت رهبران جريان اصلاحات را نقد می کند. عبدی می گويد اصلاح طلبان نه تنها بخاطر اهداف غلطشان بلکه به دليل اينکه بسيار منفعل بودند شکست خوردند. "آنها حاضر به پرداخت هزينه نبودند."
در ادامه مقاله نويسنده در اشاره به عباس عبدی می نويسد مردی که زمانی ايده هايش بعنوان دماسنج تغييرات در جامعه ايران بکار می رفت، اينک بدبين، بيزار و نگران است. او در مورد محمود احمدی نژاد، رئيس جمهور ايران می گويد:"دوران احمدی نژاد يک دوره تراژدی از تاريخ ما خواهد شد."
عباس عبدی در سال ۲۰۰۳ بخاطر فعاليت هايش در يک موسسه نظرسنجی و همکاری با يک موسسه آمريکايی در انجام يک نظرسنجی، به پنج سال زندان محکوم شد. او در ماه می سال ۲۰۰۵ زمانی که ديوان عالی کشور اتهام جاسوسی را از او مبرا دانست آزاد شد. از زمان آزادی، وی به آرامی از سکوتی بيرون می آيد که به نظر می رسيد کمتر از روی ترس و بيشتر به خاطر مبهم بودن آينده بوده است.
او می گويد هنوز از چيزی مطمئن نيست و در پاسخ به اين که نسخه اش برای احيای جريان اصلاحات چيست، می گويد، "هيچ."
نويسنده در ادامه به محل کار عبدی و فعاليت هايش بعنوان يک منتقد اشاره کرده و می گويد که وی هنوز حاضر نيست بابت نقشش در تسخير سفارت آمريکا در سال ۱۹۷۹ پوزش بخواهد.
به نوشته هرالد تريبيون، آقای عبدی به صدايی نه چندان جذاب و در بسياری موارد تک در جهان بدل شده است که می گويد آمريکا در مقايسه با سال ۱۹۷۹ اکنون دارای قدرت اخلاقی به مراتب بيشتری است. او به رغم کينه قديم، با قدردانی، گاه راهی ميابد تا از آمريکا تعريف کند. او حتی به عراق اشاره می کند و می گويد ايالات متحده حداقل برای ساختن نهادهای دموکراتيک در اين کشور تلاش کرده است.
وی می افزايد: "فقط دخالت امريکا در کوزوو را با دخالتش در ويتنام مقايسه کنيد. آمريکا سياستش را تغيير داده است. برگرديد به زمانی که از رژيم های ديکتاتوری پشتيبانی می کرد. اما الان، برای مثال، به کشورهايی نظير عربستان سعودی و مصر برای انجام تغييرات فشار می آورد."
عباس عبدی در پاسخ به چرايی اين تغيير از تشويق به دموکراسی در مقابل ديکتاتوری می گويد: "به نظر من يکی از دلايل اين تغيير اشغال سفارت آمريکا است. اين واقعه آنها را غافلگير و شگفت زده کرد تا بررسی کنند ببينند چه کرده اند. ما بهای گرانش را پرداختيم، اما ديگران سودش را می برند."
در مورد مناقشه هسته ای ايران و غرب، که اخيرا به نقاط حساسی رسيده، آقای عبدی به مايکل اسلکمن، می گويد که اين مسئله را بسيار فراگيرتر ارزيابی می کند. او می گويد بسياری از مردم منطقه به دليل اشغال عراق گرايش های افراطی پيدا کرده اند.به گفته او آنها حکومت هايشان را بيش از حد به آمريکا نزديک می بينند و به همين دليل بيشتر و بيشتر به ايران به عنوان يک رهبر منطقه ای نگاه می کنند.
آقای عبدی در پاسخ به اين سوال که آيا ايران به رغم مخالفت غرب، بايد برنامه های اتمی اش را پيش برد يا خير، می گويد پيروزی در اين عرصه حکومت را قدرتمند می سازد و اگر آن را به درآمد ميلياردی نفت بيافزاييم، برای سال ها شرايطش را تثبيت خواهد کرد.
عباس عبدی می گويد: "اگر ايران برنامه اتمی اش را پيش برد، در آن نقطه متوقف نمی شود. بنياد گرايی در منطقه رشد خواهد کرد." او پيش بينی می کند که ممکن است در بدترين حالت، هيچ يک از طرفين عقب نشينی نکند. که به گفته او "برخوردی صورت خواهد گرفت."
عبدی در مورد رهبری کنونی کشورش به مايکل اسلکمن می گويد: "اين انقلاب نيست. استبداد است. هيچ مستبدی نمی گويد من مستبدم. آنها معمولا ادعای دموکرات بودن می کنند."
در پايان، مايکل اسلکمن از عباس عبدی می پرسد، آيا با توجه به نظرات کنونی اش، از شرکت در انقلاب يا اشغال سفارت پشيمان است؟ او پاسخ می دهد، آن زمان هدف جوانان و انقلابيون سرنگونی رژيم شاه بود، که البته هدف خوبی بود، اما بجز آن، هيچ کس نمی دانست می خواهد واقعا چه سيستمی را جايگزين شاه کند.

هشدار دانشجويان نسبت به 'پروژه جديد سرکوب'

دانشجويان نحوه رفتار حکومت با دانشگاه و خود را نمونه کوچک تر رفتار با ملت دانسته اند
سازمان دانش آموختگان ايران اسلامی(ادوار تحکيم وحدت) و شورای تهران دفتر تحکیم وحدت با انتشار بیانیه های جداگانه ای، نسبت به آغاز دور تازه ای از برخورد با فعالان دانشجويی و بدتر شدن وضعيت حقوق بشر در ايران هشدار داده اند.
در این بیانیه ها با اشاره به تایید حکم زندان و اخراج شماری از فعالان دانشجویی، نحوه رفتار حکومت با دانشگاه و دانشجویان، نمونه کوچک تر رفتار با ملت خوانده شده و از آنچه سکوت احزاب اصلاح طلب در برابر این رفتار توصیف شده، به شدت انتقاد شده است.
در بيانيه سازمان ادوار تحکيم وحدت گفته شده در دو هفته اخير حجم برخورد با نخبگان و فرهيختگان به طرز نگران کننده ای افزايش يافته است.
در اين بيانيه با اشاره به بازداشت رامين جهانبگلو، استاد دانشگاه و صدور احکام "سنگين" قضايی برای اعضای سابق دفتر تحکيم وحدت، ابراز نگرانی شده که "پروژه جديدی برای سرکوب جريانات اجتماعی و خاموش کردن آنها" آغاز شده است.
در اين بيانيه نسبت به صدور احکام قضايی برای علی افشاری، عبدالله مومنی، اکبر عطری و امير اسحاقی، پيمان عارف و مهدی امينی زاده به شدت اعتراض و از قوه قضاييه خواسته شده در اين احکام تجديد نظر کند تا به گفته صادر کنندگان بيانيه، پرونده حقوق بشر ايران سياه تر از اين نگردد.
شورای تهران دفتر تحکیم نيز با صدور بیانیه ای ضمن اعتراض شدید به این گونه برخوردها، از سکوت برخی گروه هايی که مدعی طرفداری از دموکراسی و حقوق بشر معرفی شده اند، در قبال این برخوردها به شدت انتقاد کرده است.
در اين بيانيه گفته شده:"امروز نحوه رفتار حکومت با دانشگاه نمونه کوچک تر رفتار حکومت با ملت است. جفاهای رفته بر دانشگاه و استاد و دانشجو هر روز بیشترمی شود و هیچ نهادی توضیحی در باب این مساله نمی دهد، همچنان که هیچ حزب اصلاح طلبی اعتراضی نسبت به این حق کشی ندارد و از نظر ما سکوتی که پیش گرفته شده است بیشتر در تأیید این سرکوب معنا می شود."
شورای تهران دفتر تحکيم وحدت، صدور احکام حبس برای علی افشاری، عبدالله مومنی، مهدی امين زاده و فريد مدرسی و اخراج پيمان عارف، روزبه افراز و مهدی امين زاده را تنها موارد "سرکوب جنبش دانشجويی" ندانسته و افزوده:" احکام، احضارها و تعليق ها و برخوردهای خصمانه کميت های انضباطی با دانشجويان کماکان در امتداد اراده آگاهانه برای خشکاندن جنبش دانشجويی ادامه دارد."
در ادامه اين بيانيه ضمن انتقاد از سياست های دولت و جناح حاکم، از جناح اصلاح طلب درون حاکميت نيز به تندی انتقاد شده است.
شورای تهران دفتر تحکیم وحدت، برخوردهای صورت گرفته با دانشگاه را نشانه بحران های جدی حاکميت دانسته و در عين حال به اصلاح طلبان نيز هشدار داده که از همسويی با حاکمان خودداری ورزند.
در اين بيانيه، احکام صادر شده برای دانشجويان مغاير با حقوق بشر دانسته و تاکيد شده که ادامه روند برخورد با دانشگاه، مايه ای برای قوام اعتراضات دانشجويی خواهد بود.
منبع: بي بي سي

۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۵

آشنایی با بیماری هلندی

خبرگزاری مهر - گروه اقتصادی : بیماری هلندی چیست؟ این مهمترین پرسش بسیاری از مردم است که در چند روز اخیر دائما از مجلس می شنوند اقتصاد ایران گریبانگیر بیماری هلندی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی مهر ، درسال 1973 که قیمت نفت در بازارهای جهانی با جهش بزرگ مواجه شد ، دولت هلند همانند شرایط فعلی تولید کنندگان نفت ، با درآمدهای هنگفت و غیر قابل پیش بینی روبه رو شد. از آن جا که برای این درآمد اتفاقی برنامه ای از پیش اندیشیده نشده بود ، دولت هلند آن را در بودجه های سالانه خود منظور کرد .
براساس این گزارش ، اگر چه درآمد یاد شده منجر به افزایش تولید هلند شد، اما تورم مهار نشدنی ، ناکارآمدی در تخصیص منابع ارزی و رفتار مصرفی خاص، خود را به اقتصاد هلند تحمیل کردند. این شرایط منجر به پیدایش اصطلاح و مفهوم "بیماری هلندی " شد که بعدها نروژی ها از این اتفاق درس گرفتند و با تاسیس صندوق ذخیره ارزی نفت ، به جای اینکه درآمدهای حاصل از صادرات نفت خام را در بودجه های سالانه ریخته و بودجه را آلوده کنند ، آن را به این صندوق فروختند و به بیماری هلندی دچار نشدند .
این گزارش می افزاید : بانک جهانی در سال های اخیر تاسیس این نوع صندوق را به دولت های صادر کننده نفت توصیه کرده که صندوق های یاد شده دو کاربرد عمده دارند؛ اول اینکه درآمد حال از ثروت ملی یک کشور را از نظر زمانی و توزیع بین نسلی ، به شکلی مناسب مدیریت می کنند تا آن ها احساس زیان نکنند. دوم اینکه این صندوق ها در تثبیت نرخ ارز و جلوگیری از شوک های ناشی از نوسان نرخ ارز و یا میزان ارز در یک کشور کارآمدی دارند .
بانک جهانی به کشورهایی که این صندوق ها را تاسیس کرده اند دو توصیه می کند : اول اینکه باید شفافیت کامل از نظر دخل و خرج در مدیریت صندوق ها وجود داشته باشد به گونه ای که هم اکنون مدیریت این صندوق در نروژ با شفافیت کامل عمل می کند به طوری که هر شهروند نروژی می تواند هر لحظه از جریان فعالیت های این صندوق آگاه شود .
از نکات مهمی که درباره صندوق ذخیره ارزی به وجود می آید و مورد انتقاد کارشناسان نیز قرار می گیرد این است که چرا "پول نفت " را باید در صندوق حبس کرد واز آن استفاده ای نکرد به گونه ای که این انتقاد به ابزاری برای تاسیس نشدن این صندوق تبدیل شد و حتی وجود منابع قابل دسترس در این صندوق ها ، مدیران صنعتی ، مدیران سیاسی و دیگر گروه های ذی نفع را به طمع می اندازد تا در شرایط خاص از آن ها استفاده کنند .
نکته قابل تامی این است که فشارهای یاد شده موجب شد که در نروژ منابع در اختیار دولت نباشد به طوری که اگر دولت بخواهد از منابع صندوق استفاده کند باید دلایل اقتصادی ارایه کند و این طور نیست که دولت نروژهر لحظه که بخواهد از منابع صندوق استفاده کند .
بانک جهانی به دلیل مدیریت مناسب این صندوق در کشور نروژ به کشورهای دارنده صندوق همیشه توصیه می کند که ازمدل نروژ استفاده کنند و نکته قابل توجه این است که صندوق ذخیره ارز نفت در نروژ اصولا به بودجه وصل نشده است و دولت نمی تواند ازمنابع آن برای مصارف بودجه ، رقمی را پیش بینی کند .
اما درباره دشواری های احتمالی این صندوق باید گفت که فساد مهمترین عامل تهدید کننده منابع این صندوق است و اگر این صندوق براساس سلیقه های شخصی مدیریت شود ، می تواند فساد آفرین باشد .
فساد اداری در مدیریت صندوق ذخیره ارزی مساله ای است که نباید به آن بی اعتنا بود برهمین اساس برای جلوگیری از فساد در صندوق ذخیره نفتی علاوه بر این که بانک جهانی تلاش می کند صندوق بین المللی پول نیز حضور داشته باشد بلکه سازمان ها و تشکل های مدنی غیر دولتی نیز برای عملکرد دولت ها در اداره این صندوق نظارت می کنند تا منابع این صندوق که ثروت ملی محسوب می شود به درستی مصرف شود .