بحران کوي دانشگاه بالا گرفت
منبع: روز آنلاين
شيرين کريمي
گزارش هاي اوليه از اين تجمع اعتراضي روي خروجي هاي ايسنا ـ خبرگزاري دانشجويان ايران که به علت انعکاس مسائل دانشگاه ها با تغييرات وسيع مديريتي رو به رو شده ـ حاکي از آن بود که:"جمعي از دانشجويان کوي دانشگاه تهران در اعتراض به آنچه که «کيفيت نامناسب غذا» اعلام کردند، در محوطه کوي تجمع کردند".
در ادامه اين مطلب آمده بود:" به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، در اين تجمع که گفته شد صنفي است و با اعتراض به کيفيت غذا برگزار شد، در عين حال شعارهايي غيرصنفي نيز از سوي برخي سر داده شد. دکتر قمصري معاون دانشجويي دانشگاه تهران با حضور در جمع دانشجويان معترض ضمن دعوت آنها به آرامش خواستار پيگيري مطالبات از طريق شيوههاي قانوني شد. در اين تجمع برخي نيز اقدام به سنگپراني از داخل کوي دانشگاه به سمت خيابان ميکردند.ماموران نيروي انتظامي نيز با حضور در مقابل کوي دانشگاه، آن دسته از دانشجوياني که از کوي خارج شده بودند را به داخل کوي بازگرداند".
ايسنا در ادامه اين گزارش همچنين از«پايان گرفتن» اين تجمع نوشته بود و اينکه: "دقايقي پيش با بازگشت دانشجويان معترض به خوابگاهها پايان" گرفته است.
اما گزارش ادوار نيوز و خبرنامه اميرکبير،از ماجرا چنين بود: "ناآرامي در کوي دانشگاه تهران که از ظهر روز جمعه و در اعتراض به مسائل صنفي آغاز شده بود از غروب امروز[شنبه] با تجمع بيش از هزار دانشجوي ساکن اين کوي در برابر سلف کوي دانشگاه تهران از سر گرفته شد....دانشجويان خشمگين با حرکت به سمت درب اصلي کوي دانشگاه اين درب را خرد کرده و وارد خيابان اميرآباد شده اند اين درحالي است که ده ها پليس ضد شورش و پليس موتور سوار کنترل خيابان اميرآباد و اطراف کوي دانشگاه را در دست گرفته اند.حضور انبوه نيروهاي امنيتي و انتظامي موجب تحريک دانشجويان شده و برخي از گزارشها حاکي از سنگ اندازي دانشجويان به سمت گارد ضد شورش و درگيري دانشجويان خارج شده از کوي با پليس حکايت دارد. برخي دانشجويان در اين درگيري توسط پليس مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند.گزارشهاي تکميلي حاکي است در ساعت 21 دستکم دوهزار دانشجوي ساکن کوي در خيابان اميرآباد تجمع کرده اند و فرهادي مدير کوي در حال گفتگو با دانشجويان و تلاش براي بازگرداندن ايشان به داخل محوطه کوي است.تحصن دانشجويان معترض علي رغم سردي هوا تا ساعت 10 ادامه پيدا مي كند ودر اين لحظه دانشجويان با اعلام مطالبات خود اعلام مي كنند كه اين تجمع تا برآورده شدن مطالبات هر شب از ساعت 7تا 10 شب ادامه خواهد يافت."
فهرست مطالبات دانشجويان نيز که خبرگزاري ايسنا ـ خبرگزاري دانشجويان ايران ـ هيچ اشاره اي به آن نکرده بود، بدين شرح اعلام شد:
1. تهيه ي منشورحقوق صنفي دانشجويان
2. بهبود وضعيت رفاهي كوي دانشگاه تهران
3. بهبود غذاي كوي
4. برقراري مجدد سرويس هاي اياب و ذهاب دانشجويان از خوابگاه به دانشگاه و بر عكس كه از اول امسال همراه با تفكيك اين سرويس ها به سرويس دختران وپسران زمان آن نيز محدود شده بود . [دانشجويان خواهان كار اين سرويس ها از ساعت 7 صبح تا 7 بعد از ظهر براي پسران و تا 10 شب براي دختران شدند.]
5. آزادي دانشجويان سياسي دربند
6. توقف احضار فعالين دانشجويي سياسي وصنفي به كميته هاي انضباطي
و البته که در چنين شرايطي «"تعدادي از دانشجويان نيز براي زمان كمي بازداشت شدند و از آنها خواسته شد كه فردا به پليس امنيت مراجعه كنند."
اما اين پايان ماجرا نبود. ديشب، دانشجويان به وعده اعتراض از7 تا 10 شب وفا کردند و باز با سردادن شعارهايي که بر اساس گزارش هاي مختلف و در اثر تندتر شدن برخوردهاي نظامي و امنيتي ، تندي بيشتري گرفته بود، به خيابان هاي کوي و سپس خيابان هاي مجاور ريختند. ادوار نيوز در اين مورد مي نويسد:"کوي دانشگاه تهران براي دومين شب متوالي شاهد اعتراض و تجمع دانشجويان و ورود بي سابقه يگان ضد شورش به محوطه کوي و ضرب و جرح دانشجويان بود. دانشجويان ساکن کوي مطابق قراري که ديشب و به هنگام پايان تجمع گذاشتند از ساعت 20 امشب در محوطه کوي تجمع وسپس به سمت سمت درب فني کوي دانشگاه تهران حرکت کردند و به سر دادن شعار پرداختند. دانشجويان که در شبهاي گذشته عمدتا خواسته هاي صنفي داشته اند در تجمع امشب اقدام به سر دادن شعارهاي تند سياسي کرده اند. مهمترين شعار دانشجويان برکناري عميد زنجاني رييس روحاني دانشگاه تهران است. اين در حالي است که نيروهاي ضد شورش در برابر درب کوي صف ارايي کرده اند. شاهدان عيني گزارش مي دهند يگان ويژه ضد شورش براي ترساندن دانشجويان اقدام به رژه در برابر درب فني کوي در خيابان اميرآباد کرد. به دنبال اين اقدام پليس، دانشجويان خشمگين با هجوم به سمت درب فني کوي پس از شکستن اين درب قصد ورود به خيابان اميرآباد را داشتند که پليس ضمن مقاومت در برابر اين تلاش دانشجويان در اقدامي بي سابقه از تيرماه 78 با ورود محدود به محوطه کوي دانشگاه تهران اقدام به ضرب و شتم دانشجويان کرد. همچنين تعدادي از دانشجويان در جريان اين درگيري و تعقيب و گريز از ناحيه سر و دست دچار شکستگي شده اند. در مقابل تعدادي از نيروهاي پليس نيز زخمي شده اند و با امبولانس از خيابان اميراباد به بيمارستان انتقال داده شده اند. گفتني است نيروهاي پليس پس از عقب راندن دانشجويان از محوطه کوي خارج شده اند."
دانشجويان ساکن کوي دانشگاه در شرايطي دايره خواست هاي خود را به لزوم آزادي همکلاسي هاي خود گسترش داده اند که اخبار رسيده از بند امنيتي 209 اوين، حکايت از افزايش فشارها بر دانشجويان طيف چپ به منظور واداشتن آنان به اعترافات تلويزيوني دارد. کميته دانشجويي گزارشگران حقوق بشر در همين ارتباط ضمن ابراز نگراني شديد از وضعيت دانشجويان زنداني، اعلام کرده است که"وزارت اطلاعات با اعمال فشارهاي شديد بر تعدادي از اين دانشجويان، تلاش دارد آنان را وادار نمايد با قرار گرفتن در برابر دوربين، به داشتن ارتباط با جريانات خارج از کشور، اعتراف نمايند. به گفته خانواده بهروز کريمي زاده، دانشجوي سابق دانشگاه تهران که در روز 12 آذرماه توسط نيروهاي امنيتي بازداشت شد، دست راست وي از مچ تا آرنج دچار بريدگي هاي عميق بوده است. مسعود کريمي زاده، برادر اين دانشجوي زنداني مي گويد: «برادرم از مدتها پيش دچار مشکل کليوي بود، که در طي مدت بازداشت اين بيماري شدت پيدا کرده است ، بطوريکه دو هفته پيش او به مدت 2 روز از زندان به بيمارستان شهدا در تجريش انتقال يافته است." همچنين گفته مي شود، پيمان پيران نيز از ناحيه کتف دچار شکستگي شديد شده است".
از سوي ديگربا خودداري مسئولين زندان اوين از آزادي سه دانشجوي دربند پلي تکنيکي ـ احسان منصوري، مجيد توکلي، احمد قصابان ـ انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه صنعتي اميرکبير [پلي تکنيک تهران] با صدور "بيانيه شماره يک" خود از مسئولين خواست هر چه زود اين دانشجويان را آزاد کنند. در اين بيانيه که در خبرنامه اميرکبير درج شده، ضمن اشاره به "تبرئه مظلومانه" اين سه دانشجو که اينک نزديک به ۹ ماه است که در زندان به سر مي برند، و همچنين خودداري داديار و مسئولين زندان از آزادي آنان برغم توديع وثيقه،آمده است: "اگر تا ديروز اقتدارگرايان با نفوذ در دستگاه هاي اجرايي و قضايي بر اعمال غيرمنصفانه خود در متهم نمودن دانشجويان و حبس و زنجير نمودن ايشان ردايي از شرعيت و درد دين، و بر سياه بازي ها و سياست بازي هاي خود لباسي از قانون مي پوشاندند، گذشت يک ماه از صدور دستور آزادي دانشجويان توسط دستگاه قضايي و عدم اجراي اين دستور، بار ديگر پرده از اين واقعيت برمي دارد که اراده اي قاهر، خارج از روال حقوقي و قانوني، از ابتدا در اين موضوع وجود داشته که تنها هدفش معرفي نمودن دانشجويان بيگناه به عنوان مجرمان اصلي است. پس از سير پرونده در مجراي حقوقي و فقدان هر گونه مدرک محکمه پسند براي محکوم نمودن دانشجويان و اثبات بيگناهي ايشان، اين جريان ناکام از نيل به مقصود و مطلوب خويش اين بار به صورت کاملا فراقانوني اراده خويش را به کار انداخته و در عملي بي سابقه دانشجويان بيگناه را همچنان در محبس نگاه داشته است تا به تمام نهادهاي قانوني نيز نشان دهد که صاحب قدرت قاهر و اراده صائب چه کسي است".
در بخش ديگري از اين بيانيه مي خوانيم:"طنز زمانه ما اين است که در همه حال و در جاي جاي دنيا اصل بر برائت متهم است، مگر خلافش اثبات شود. اما در خصوص پرونده دانشجويان دانشگاه اميرکبير از همان ابتدا اصل بر گناهکاري بود و از دانشجويان خواسته مي شد بيگناهي خود را اثبات کنند. خوشبختانه تلاش بي وقفه وکلا و خانواده ها و همچنين ايستادگي و مقاومت ستودني سه يار دبستاني در زندان و هزاران يار دبستاني ديگر در بيرون از زندان و در دانشگاه هاي ايران موجب شد بيگناهي دانشجويان به اثبات برسد. اين طنز تلخ آن گاه تلخ تر مي شود که پس از اثبات بيگناهي، نه تنها نهادهاي مسئول به اعاده حيثيت فرد بيگناه برنمي خيزند که از تداوم حبس و زجر او نيز دست برنمي کشند".
انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه اميرکبير سپس با تاکيد بر "وجود و اعمال اراده اي فراقانوني، غيرقضايي و سياسي در پرونده اي قضايي" نگهداري "طولاني مدت" اين دانشجويان در زندان را «امري بر خلاف کليه قوانين موجود در ايران" دانسته و آن را "ظلمي مضاعف" خوانده است که"در صورت تداوم به هيچ وجه از سوي جريانات دانشجويي عدالت طلب و آزاديخواه سراسر کشور بدون پاسخ نخواهد ماند".
در چنين شرايطي است که ناآرامي کوي دانشگاه که به گفته بسياري از مطلعين، رد جراحت ناشي از آن از بدنه دانشجويي ايران زدوده نخواهد شد ـ کم نيستند کساني که 18 تير را در کنار 16 آذر مي نشانند ـ دور ديگري از بحران در دانشگاه هاي ايران را به نمايش مي گذارد.
--
http://zerodegree.persianblog.ir
http://shzerodegree.blogspot.com
http://zerodegree.wordpress.com
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر