نا آرامي در كوي دانشگاه
ادامه تجمع اعتراض آمیز دانشجویان ساکن کوی دانشگاه تهران در روز شنبه
ادوارنیوز: ناآرامی در کوی دانشگاه تهران
ناآرامی در کوی دانشگاه تهران که از ظهر روز جمعه و در اعتراض به مسائل صنفی آغاز شده بود از غروب امروز(شنبه) با تجمع بیش از هزار دانشجوی ساکن این کوی در برابر سلف کوی دانشگاه تهران از سر گرفته شد.
دانشجویان خشمگین با حرکت به سمت درب اصلی کوی دانشگاه این درب را خرد کرده و وارد خیابان امیرآباد شده اند این درحالی است که ده ها پلیس ضد شورش و پلیس موتور سوار کنترل خیابان امیرآباد و اطراف کوی دانشگاه را در دست گرفته اند.
حضور انبوه نیروهای امنیتی و انتظامی موجب تحریک دانشجویان شده و برخی از گزارشها حاکی از سنگ اندازی دانشجویان به سمت گارد ضد شورش و درگیری دانشجویان خارج شده از کوی با پلیس حکایت دارد. برخی دانشجویان در این درگیری توسط پلیس مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند
گزارشهای تکمیلی حاکی است در ساعت ۲۱ دستکم دوهزار دانشجوی ساکن کوی در خیابان امیرآباد تجمع کرده اند و فرهادی مدیر کوی در حال گفتگو با دانشجویان و تلاش برای بازگرداندن ایشان به داخل محوطه کوی است.
تحصن دانشجویان معترض علی رغم سردی هوا تا ساعت ۱۰ ادامه پیدا می کند ودر این لحظه دانشجویان با اعلام مطالبات خود اعلام می کنند که این تجمع تا برآورده شدن مطالبات هر شب از ساعت ۷تا ۱۰ شب ادامه خواهد یافت .
مطالبات دانشجویان بدین شرح است :
۱. تهیه ی منشورحقوق صنفی دانشجویان
۲. بهبود وضعیت رفاهی کوی دانشگاه تهران
۳. بهبود غذای کوی
۴. برقراری مجدد سرویس های ایاب و ذهاب دانشجویان از خوابگاه به دانشگاه و بر عکس که از اول امسال همراه با تفکیک این سرویس ها به سرویس دختران وپسران زمان آن نیز محدود شده بود . دانشجویان خواهان کار این سرویس ها از ساعت ۷ صبح تا ۷ بعد از ظهر برای پسران و تا ۱۰ شب برای دختران شدند
۵. آزادی دانشجویان سیاسی دربند
۶. توقف احضار فعالین دانشجویی سیاسی وصنفی به کمیته های انضباطی
همچنین گفته می شود در این تجمع عده ای سعی داشتند تا بااستفاده از فرصت تجمع را به سمت خواسته هایی مثل رد صلاحیت کاندیداهای اصلاح طلب سوق دهند که موفق نشده اند. در حاشیه تجمع تعدادی از دانشجویان نیز برای زمان کمی بازداشت شدند و از آنها خواسته شد که فردا به پلیس امنیت مراجعه کنند.
رادیوفردا: ادامه تجمع اعتراضی دانشجویان در مقابل کوی دانشگاه تهران
تجمع دانشجویان در مقابل خوابگاه کوی دانشگاه تهران که از روز جمعه در اعتراض به غذای بد، امکانات نامناسب رفاهی دانشگاه و بی پاسخ ماندن مطالبات صنفی خود، شروع شده بود عصر روز شنبه دوباره از سر گرفته شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، دانشجویان کوی دانشگاه تهران روز شنبه در اعتراض به آنچه که «کیفیت نامناسب غذا» اعلام کردند، در محوطه کوی تجمع کردند.
ایت اینترنتی خبرنامه امیرکبیر نیز گزارش داده است که ظهر روز شنبه صدها دانشجو در اعتراض به «پایین بودن کیفیت غذا» از خوردن غذا امتناع کرده و غذای خود را روی زمین ریختند.
طبق این گزارش، دانشجویان سپس در سالن غذاخوری متحصن شدند، ولی به دنبال بی توجهی مسولان به خواست صنفی این دانشجویان، آنها در محوطه کوی دانشگاه تهران و سپس در خیابان کارگر شمالی، امیر آباد، دست به راهپیمایی زدند.
در حالی که سایت های خبری دانشجویی از درگیری پلیس با دانشجویان در مقابل درب اصلی کوی دانشگاه تهران خبر داده اند، خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، نیز گزارش داده است :«ماموران نیروی انتظامی با حضور در مقابل کوی دانشگاه، آن دسته از دانشجویانی که از کوی خارج شده بودند را به داخل کوی بازگرداند.»
این خبرگزاری همچنین گزارش داده است که تجمع کنندگان « اقدام به سنگپرانی از داخل کوی دانشگاه به سمت خیابان میکردند». در همین حال به گزارش خبرگزاری ایسنا با بازگشت دانشجویان معترض به خوابگاه ها، این تجمع پایان یافته است.
این دومین روز پیاپی از تجمع صنفی دانشجویان است. بنا بر گزارش های این دانشجویان همچنین روز جمعه با راهپیمایی در خیابان امیر آباد با پلیس ضد شورش مستقر در این خیابان در گیرشدند. پس از ناآرامی های دانشجویی خردادماه سال ۱۳۸۲ این اولین بار است که اعتراضات دانشجویی به خیابان و به درگیری با نیروی انتظامی می انجامد.
فرید هاشمی، سخنگوی دانشجویان دموکراسی خواه دانشگاه تهران در گفت و گو با رادیو فردا در خصوص تجمع صنفی این دانشجویان در روز جمعه گفته بود:« مهم ترین دلیل این تجمع دلیل صنفی بوده است». وی افزوده بود:«اعتراضات دانشجویان صرفا اعتراضات صنفی نیست، اما امروز اعتراض آنها صنفی بوده است.»
آقای هاشمی درباره مطالبات صنفی دانشجویان گفته بود:«مدیر کوی دانشگاه تهران معتقد است امکانات رفاهی که در اختیار دانشجویان قرار گرفته و کیفیت آن هم مناسب نیست، لطفی به دانشجویان است. این مساله اعتراض دانشجویان را به دنبال داشته است.»
فرید هاشمی درباره تجمع روز جمعه گفته بود:«حدود هزار تا هزار پانصد نفر در تجمع روز جمعه شرکت داشتند و پس از توهین مسئولان دانشگاه به دانشجویان، بین دوطرف درگیری شد».
ایسنا: تجمع جمعی از دانشجویان کوی دانشگاه تهران در محوطه کوی
جمعی از دانشجویان کوی دانشگاه تهران امشب نیز در اعتراض به آنچه که «کیفیت نامناسب غذا» اعلام کردند، در محوطه کوی تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران، در این تجمع که گفته شد صنفی است و با اعتراض به کیفیت غذا برگزار شد، در عین حال شعارهایی غیرصنفی نیز از سوی برخی سر داده شد.
دکتر قمصری معاون دانشجویی دانشگاه تهران با حضور در جمع دانشجویان معترض ضمن دعوت آنها به آرامش خواستار پیگیری مطالبات از طریق شیوههای قانونی شد. در این تجمع برخی نیز اقدام به سنگپرانی از داخل کوی دانشگاه به سمت خیابان میکردند.
ماموران نیروی انتظامی نیز با حضور در مقابل کوی دانشگاه، آن دسته از دانشجویانی که از کوی خارج شده بودند را به داخل کوی بازگرداند. گفتنی است، این تجمع ، دقایقی پیش با بازگشت دانشجویان معترض به خوابگاهها پایان یافت.
گزارش تجمع روز جمعه: تجمع اعتراض آمیز دانشجویان به خیابان و درگیری با پلیس کشیده شد
خبر اولیه: تجمع اعتراض آمیز دانشجویان ساکن کوی دانشگاه تهران به خیابان و درگیری با پلیس کشیده شد
خبرنامه امیرکبیر: در پی بی توجهی مسئولین دانشگاه تهران به مطالبات صنفی دانشجویان، ظهر امروز تجمع و راهپیمایی جمعی از دانشجویان در محوطه کوی دانشگاه تهران به خیابان امیرآباد کشیده شد.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر ظهر امروز در پی پایین بودن کیفیت غذا در حدود ۵۰۰ نفر از دانشجویان به نشانه اعتراض از خوردن غذا امتناع کرده و غذای خود را روی زمین ریختند. دانشجویان سپس در سالن غذاخوری متحصن شدند.
پس از بی توجهی مسئولین به این مطالبه صنفی دانشجویان، تحصن دانشجویان به تجمع، راهپیمایی در داخل کوی دانشگاه و سر دادن شعار علیه مسئولین دانشگاه تهران و دولت احمدی نژاد انجامید. دانشجویان با تجمع مقابل درب اصلی کوی و سر دادن شعار خواستار حل مشکلات صنفی که شامل کیفیت پایین غذا، وضعیت بد خوابگاه ها، احضارهای گسترده دانشجویان به کمیته انضباطی و صدور احکام سنگین انضباطی می شد، شدند.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر مامورین انتظامات کوی دانشگاه درب های کوی را بسته و از خروج دانشجویان جلوگیری کردند. اما جمعیت ۵۰۰ نفره دانشجویان پس از ساعتی از در عبور کردند و وارد خیابان امیرآباد شدند و در خیابان دست به راهپیمایی و سر دادن شعار پرداختند.
نیروی انتظامی بلافاصله در محل حاضر شده و درگیری های مختصری نیز با بعضی از دانشجویان معترض رخ داده است. آخرین گزارش های رسیده حاکی از آن است که به تعداد دانشجویان معترضی که در خیابان حضور دارند هر لحظه افزوده می شود و هم اکنون جمعیت دانشجویان به ۱۰۰۰ نفر رسیده است.
همچنین خبر می رسد که گارد ویژه به محل اعزام شده است و احتمال درگیری، ضرب و شتم دانشجویان و دستگیری گسترده آن ها توسط نیروی انتظامی می رود. لازم به ذکر است پس از حوادث خردادماه سال ۱۳۸۲ این اولین باری است که اعتراضات دانشجویی به خیابان و به درگیری با نیروی انتظامی می انجامد.
خبر تکمیلی: دانشجویان به کوی بازگشتند، شیشه های سلف مرکزی کوی شکسته شد
خبرنامه امیرکبیر: گزارش های رسیده از کوی دانشگاه حکایت از آن دارد که پس از تجمع دانشجویان در خیابان امیرآباد و ایجاد درگیری مختصر با نیروی انتظامی، دکتر قمصری، معاون دانشجویی دانشگاه تهران، با حضور در جمع دانشجویان به ایشان قول داد در خصوص کیفیت پایین غذای دانشگاه تحقیق کند.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر دانشجویان پس از حضور معاون دانشجویی دانشگاه در جمع خود به کوی بازگشتند و تحصن خود را برای ساعتی داخل کوی ادامه دادند. دانشجویان معترض به مشکلات صنفی شیشه های سلف مرکزی کوی را شکستند و پس از مدتی به تحصن خود خاتمه دادند.
رادیوفردا: تجمع دانشجویان در مقابل خوابگاه کوی دانشگاه تهران، فرین عاصمی
شماری از دانشجویان دانشگاه تهران، روز جمعه در اعتراض به غذای بد، امکانات نامناسب رفاهی دانشگاه و بی پاسخ ماندن مطالبات صنفی خود در خیابان کارگر شمالی، در مقابل کوی دانشگاه تهران تجمع کردند.
فرید هاشمی، سخنگوی دانشجویان دموکراسی خواه دانشگاه تهران در گفت و گو با رادیو فردا گفت ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز به دنبال غذای خیلی بدی که به دانشجویان داده شده، دانشجویان دانشگاه تهران اعتراض خود را آغاز کردند.»
وی گفت:« تجمع با حدود صد نفر از دانشجویان در سلف اصلی کوی دانشگاه تهران آغاز می شود. پس از آن مسئولان دانشگاه حضور پیدا می کنند و به دانشجویان توهین می کنند.»
آقای هاشمی افزود:« تجمع پس از آن به درگیری کشیده می شود و دانشجویان با مسئولان کوی دانشگاه تهران درگیر می شوند. به همین ترتیب، تا ساعت یک و سی دقیقه بعدازظهر حدود ۵۰۰ دانشجوی معترض در کوی دانشگاه تهران جمع شده بودند. پس از آن مدیریت و معاونت دانشجویی دانشگاه تهران برای آرام کردن دانشجویان به میان آنها می آیند که بیشتر به ماجرا دامن می زنند.»
به گفته فرید هاشمی، پس از آن دانشجویان از کوی دانشگاه خارج و وارد خیابان کارگر شمالی، امیر آباد، تهران شدند و حدود هزار تا هزار و پانصد دانشجو در آنجا جمع شدند و پس از آن گارد شورش در محل حاضر و با دانشجویان درگیر شده است.
پس از ناآرامی های دانشجویی خردادماه سال ۱۳۸۲ این اولین بار است که اعتراضات دانشجویی به خیابان و به درگیری با نیروی انتظامی می انجامد.
فرید هاشمی، سخنگوی دانشجویان دموکراسی خواه دانشگاه تهران در ادامه می گوید درگیری نیروهای ضد شورش با دانشجویان مستقیم نبوده و نیروهای ضد شورش تلاش کرده اند دانشجویان را متفرق کنند اما دانشجویان مانده اند و به تجمع ادامه داده اند.
این دانشجوی دانشگاه تهران در ادامه می گوید هیچ کدام از دانشجویان در این تجمع دستگیر نشده است.
سایت اینترنتی خبرنامه امیرکبیر نیز در گزارشی از این اعتراض نوشته است:« پس از بی توجهی مسئول ان به مطالبه صنفی دانشجویان، تحصن دانشجویان به تجمع، راهپیمایی در داخل کوی دانشگاه و سر دادن شعار علیه مسئولین دانشگاه تهران و دولت احمدی نژاد انجامید. دانشجویان با تجمع مقابل در اصلی کوی و سر دادن شعار خواستار حل مشکلات صنفی که شامل کیفیت پایین غذا، وضعیت بد خوابگاه ها، احضارهای گسترده دانشجویان به کمیته انضباطی و صدور احکام سنگین انضباطی می شد، شدند .»
فرید هاشمی نیز در گفت و گو با رادیو فردا گفت مهم ترین دلیل این تجمع دلیل صنفی بوده است. وی افزود:« اعتراضات دانشجویان صرفا اعتراضات صنفی نیست، اما امروز اعتراض آنها صنفی بوده است.»
آقای هاشمی گفت:«مدیر کوی دانشگاه تهران معتقد است امکانات رفاهی که در اختیار دانشجویان قرار گرفته و کیفیت آن هم مناسب نیست، لطفی به دانشجویان است. این مساله اعتراض دانشجویان را به دنبال داشته است.»
دانشگاه تهران در ماه های اخیر صحنه تجمع ها و اعتراضات زیادی بوده است و تعداد زیادی از دانشجویان این دانشگاه به کمیته های انضباطی احضار شده اند. در روزهای اخیر ۷ تن از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به کمیته های انضباطی احضار و تعداد زیادی نیز در ماه های اخیر با احکام محرومیت از تحصیل مواجه شده اند.
فرید هاشمی در ادامه گفت و گوی خود با رادیو فردا، با اشاره به دانشجویان احضار شده به کمیته های انضباطی گفت: «تعداد دانشجویان احضار شده دانشگاه تهران به کمیته های انضباطی زیاد است. فهرستی طولانی از دانشجویان تهیه شده و به تدریج آنها را به کمیته های انضباطی احضار می کنند. سیاست مسئولان دانشگاه تهران به این صورت است که دانشجویان را به تدریج احضار می کنند تا نتوان بر آن احضارهای فله ای نام نهاد.»
به گفته وی، بیشتر دانشجویان احضار شده دانشگاه تهران تا کنون از میان فعالان دانشجویی کرد و دانشجویان دموکراسی خواه هستند. فرید هاشمی، سخنگوی دانشجویان دموکراسی خواه دانشگاه تهران، دلیل احضارهای گسترده دانشجویان این دانشگاه به کمیته های انضباطی را ساکت کردن صدای منتقدان دانست و افزود:« حاکمیت، سیاست نامشخصی را در پیش گرفته است. به نظر می رسد قصد آن برخورد حذفی و سرکوب گرانه با جنبش های اجتماعی است.»
وی گفت:« یکی از مهم ترین بخش های جنبش اجتماعی، جنبش دانشجویی است. به ویژه اینکه نیروهای آینده جنبش های اجتماعی دیگر هم از دانشجویان امروز تامین می شوند. حاکمیت می خواهد با احضار، تهدید و محدودیت هایی که برای دانشجویان ایجاد می کند، صداهای منتقد را خاموش کند.»
نوروز: درایت دانشجویان تنشآفرینی پلیس را ناکام گذاشت
برای اولین بار پس از حوادث خردادماه سال ۸۲، روز جمعه برای اولین بار اعتراضات دانشجویی در کوی دانشگاه به خیابانها کشیده شد.
ظهر امروز وقتی دانشجویان با کیفیت پایین غذا مواجه شدند، حدود ۵۰۰ نفر از دانشجویان به نشانه اعتراض از خوردن آن امتناع کرده و غذای خود را روی زمین ریختند. دانشجویان سپس در سالن غذاخوری متحصن شدند. با بیاعتنایی مسئولین کوی دانشگاه بعد از گذشت نزدیک به یک ساعت دانشجویان تحصن خود در سالن غذا خوری را به راهپیمایی در داخل کوی تبدیل کردند که مسئولین حراست دانشگاه با اقدامی تحریکآمیز دربهای دانشگاه را بسته و نیروهای انتظامی نیز با حضور در پشت دربها و میلهها به این تنشها دامن زدند.
به گفته دانشجویانی که از نزدیک در صحنه حضور داشتند، پس از نزدیک به دو ساعت دانشجویان از درب شهید نوروزی (بالاتر از درب اصلی کوی) وارد خیابان امیرآباد شدند و با شعارهای «غذای باکیفیت حق مسلم ماست»، خواهان استعفای فرهادی مدیر کل کوی و رسیدگی به مشکلات صنفی و رفاهی خود شدند.
با اینکه در این تجمع هیچ شعار سیاسی داده نمیشد و دانشجویان صرفا سعی در مطرح کردن مشکلات خود با مسئولین دانشگاه داشتند، اما نیروهای انتظامی با اقدامی تحریکآمیز با حضور بیش از ۵۰ موتور سوار با لباسها و ماسکهای سیاه که زمانی برای بازداشت اراذل و اوباش به کار گرفته میشدند و گرفتن آرایش رزمی، در صدد مقابله با دانشجویان بودند.
با این حال، این تجمع با درایت دانشجویان و بعد از حضور دکتر قمصری معاون امور دانشجویی دانشگاه و وعده حل مشکلات دانشجویان که تعدادشان به بیش از ۱۰۰۰ نفر رسیده بود، به پایان رسید و دانشجویان به داخل کوی برگشتند. تا لحظه ارسال این خبر هیچکدام از دانشجویان بازداشت نشدهاند.
ایسنا: تجمع صنفی جمعی از دانشجویان کوی دانشگاه تهران در اعتراض به کیفیت غذا
جمعی از دانشجویان کوی دانشگاه تهران ظهر امروز در اعتراض به آنچه که «کیفیت نامناسب غذا» اعلام کردند، در محوطه کوی دانشگاه، تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار «صنفی آموزشی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در این تجمع صنفی علاوه بر کیفیت نامناسب غذا، دانشجویان نسبت به برخی مسایل صنفی اعتراض کردند.
دانشجویان تجمعکننده با سر دادن شعارهایی خواستار استعفای یکی از مدیران کوی دانشگاه شدند.
تجمع جمعی از دانشجویان معترض برای ساعتی در خیابان امیرآباد شمالی مقابل کوی در حالی ادامه یافت، که برخی از دانشجویان به نشانه اعتراض، ظروف غذای خود را نیز به همراه داشتند.
همچنین دکتر قمصری، معاون دانشجویی دانشگاه تهران با حضور در جمع دانشجویان معترض در سخنانی با اشاره به مشکلات کوی گفت: آنچه وظیفه مدیران دانشگاه و کوی است، رسیدگی به مشکلات است.
وی گفت: مشکل کیفیت غذا کوی و همچنین برخی از مشکلات صنفی و رفاهی کوی دانشگاه طی هفتههای آتی با تخصیص اعتبارات و مساعدتهای پیشبینی شده، برطرف میشود.
قمصری همچنین در گفتوگو با ایسنا گفت: به اعتراض دانشجویان در خصوص وضعیت غذا رسیدگی خواهد شد و در این خصوص باید دید علت پایین بودن کیفیت غذا، به کوتاهی پیمانکار مربوط میشود یا کیفیت مواد اولیه غذایی.
وی افزود: طبق روال همیشه روزهای جمعه در کوی دانشگاه غذا توزیع نمیشود اما امسال، در فصل امتحانات به دلیل جلوگیری از اتلاف وقت دانشجو جهت تهیه غذا، روزهای جمعه نیز غذا توزیع شد که از هفته آینده با توجه به پایان امتحانانت طبق روال گذشته عمل شده و در این روز غذا توزیع نمیشود.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران با انتقاد از شیوه اعتراض دانشجویانی که در تجمع امروز اقدام به خروج از کوی و ورود به خیابان کردند گفت: ورود به خیابان و شکستن حریم عمومی روش و شیوه مناسبی برای اعتراض و بیان مشکلات نیست.
وی همچنین درباره درخواست دانشجویان برای تغییر مدیریت کوی اظهار کرد: انتخاب یک مدیر شرایط خاصی دارد و نمیتوان به علت کیفیت غذا مدیری را تغییر داد.
قمصری در پایان تاکید کرد: تلاش میکنیم که به مشکلات کوی و مطالبات بحق دانشجویان در اسرع وقت رسیدگی شود.
--
http://zerodegree.persianblog.ir
http://shzerodegree.blogspot.com
http://zerodegree.wordpress.com
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر